Lama Thubten Wangmo

Geboren in Rotterdam in 1954
ingewijd en getraind in de
Gelugpa traditie

Biografie

Met een technisch wetenschappelijke achtergrond heeft ze ruim 40 jaar de Boeddhistische leer bestudeerd en de verschillende tradities daarbinnen. Ingewijd in de kloosterorde van de Gelugpa’s door Kyabje Zong Rinpoche, sinds 1981, heeft Lama Thubten Wangmo onder erudiete lama’s mogen studeren, waaronder Z.H. de Dalai Lama, de Tsensap (assistent) leermeester van de Dalai Lama, Serkong Rinpoche, Kyabje Zong Rinpoche, Lama Yeshe, H.E. Gangchen Rinpoche en vele gerespecteerde Geshe’s.

Werkzaamheden als bikshuni

Lama Thubten Wangmo werd aangespoord door H.E. Lama Gangchen Rinpoche om lezingen, initiaties en workshops als een westerling aan westerlingen te geven. Ze heeft les gegeven in Engeland, Indonesië en Amerika.

Sculptuurwerk en uitvaartzorg

Veel van haar Boeddhistisch sculptuurwerk is over de hele wereld verspreid tot aan de Dorje Kangsten Tempel in Lhasa toe. 

Dharmacentrum 

Na een lang verblijf in Engeland is ze nu de spirituele leraar van het Dharmacentrum Padma Ösel Ling in Middelburg.

Overdrachtslijn

Lama Tsong Khapa  1357 – 1419  

De Boeddha gaf onderricht wanneer dit verzocht werd en afhankelijk van het moment dat deze gegeven werd. Hierdoor is er een grote collectie aan leringen en toepasbare instructies ontstaan die de algemeen waren en speciaal toepasbare instructies. Zelfs in deze tijd zijn deze  instructies een actuele leidraad om ons te ontwikkelen op het pad naar het Boeddhaschap.

In een van zijn belangrijkste werken, de Lam Rim Chenmo, of de Grote Verhandeling op het pad naar verlichting, heeft Lama Tsong Khapa de beide, algemene en speciale toepasbare instructies van de leer samen gebracht in een vorm die overzichtelijk is. En waardoor de adviezen van de Boeddha op een zeer praktische manier en in een zeer toepasbare stapsgewijze manier gevolgd kunnen worden.  Lama Tsong Khapa is de grondlegger van de Gelukpa school van het Tibetaans boeddhisme en werd geboren in 1357 in Tsong-Kha district van Amdo, Tibet. Heden te dage wordt Lama Tsong Khapa in hoog respect gehouden, deze initiatie geeft niet alleen de zegening door maar kan ook de band met innerlijke vrede versterken.

Wil je in contact staan met een Lama die in een eeuwenoude traditie van kennisoverdracht staat. Dan ben je bij Lama Thubten Wangmo aan het juiste adres.

– Rob Poot

Zuivere kennisoverdracht in de Nederlandse taal maken de lessen van Lama Thubten Wangmo uniek!

-Sharon Zaal

Lama Thubten Wangmo weet de Boeddhistische leer zo te vertalen zodat het voor Westerlingen goed te begrijpen is

– Hironaka Hiroe