Groene Tara

Initiatie

Zondag 26 september 2021

"

Informatie over de initiatie

Lama Ganchen Rinpoche heeft Lama Thubten wangmo een aantal keren geadviseerd om de Witte Tara initiatie te geven en nu verzocht door de studenten, geeft Lama Thubten Wangmo in dit weekend de initiatie en uitleg van de Witte Tara.

De Boeddha gaf onderricht wanneer dit verzocht werd en afhankelijk van het moment dat deze gegeven werd richtte de Boeddha zich op de noodzaak van het moment. Hierdoor is er een grote collectie aan leringen ontstaan die de algemeen waren en speciaal toepasbaar waren. Een van deze methoden was om onze wijsheids- inzicht te versterken en om de onrust, twijfel en angsten die de onzekerheid van het leven kunnen geven te kalmeren. Tara’s energie helpt ons om scherp van geest te worden en ondersteund onze spirituele ontwikkeling. Deze initiatie geeft niet alleen de zegening door maar versterkt ook de band met innerlijke vrede en uiterlijke vrede. Tara, moeder van het windelement en geassocieerd met het groene chakra wat onder het navel chakra gesitueerd is, helpt ons in het op lossen van de acht angstgevende hindernissen, 1. gevoelens van valse trots 2. onwetendheid  3.afkeer en boosheid  4. beperkende inzichten en opinies 5. bekrompenheid en kleingeestigheid. 6. belemmerende verlangens en 7. gehechtheid 8. pijnlijke twijfels.

Hier kan iedereen aan deelnemen die interesse heeft en er zijn geen verplichtingen aan verbonden.

Aan de initiatie zelf zijn geen kosten aan verbonden, wij vragen aan hen die alleen de initiatie bijwonen om een kleine donatie uit dank aan Lama Thubten Wangmo. 

Na de initiatie Begint Lama Thubten Wangmo in oktober met de uitleg van de specifieke meditaties die we vanuit de phowa doen om bekend te raken met deze met de echte PHOWA- methode om de geest van de stervende naar een goede bestemming te brengen en te ondersteunen. 

Voor hen die POWA jaar 2 willen gaan volgen, verzoeken we om de initiatie bij te wonen, mocht u geen vergelijkbare initiatie hiervoor gekregen hebben.

Groene Tara is de vrouwelijke  Boeddha van lang leven. Ze wordt vaak met Boeddha Amitayus en Ushnishavijaya afgebeeld. Samen geven zij de drie aspecten aan die belangrijk zijn voor een lang en zinvol leven waarin we Kracht, mededogen en wijsheid nodig hebben. 

Voor phowa jaar 2 kijk onder cursussen

Info & Voorwaarden

Initiatie van de Groene Tara
11:00 – 12.30 en 13.15- 15.00

Zondag 26 september
Aanvang 13.00 van tot 17.00Info & Voorwaarden

Hier kan iedereen aan deelnemen die interesse heeft en er zijn geen verplichtingen aan verbonden.

Aan de initiatie zelf zijn geen kosten aan verbonden, wij vragen aan hen die alleen de initiatie bijwonen om een kleine donatie uit dank aan Lama Thubten Wangmo.  

 

In het dharmacentrum wordt het hele programma in het Nederlands gegeven. Het unieke is dat moeilijk toegankelijke Boeddhistische teksten in de Nederlandse taal uitgelegd kunnen worden.

Volg ons op social media

Bezoekadres

Dharmacentrum Padma Ösel Ling
Stichting Padma Zeeland
Verwerijstraat 51 a 4331 TB  Middelburg Zeeland