Chenrezigs

initiatie

Zondag 18 september 2021

"

Informatie over de initiatie van Chenrezigs met de vier armen

De Boeddha gaf onderricht wanneer dit verzocht werd en afhankelijk van het moment dat deze gegeven werd richtte de Boeddha zich op de noodzaak van het moment. Hierdoor is er een grote collectie aan leringen ontstaan die de algemeen waren en speciaal toepasbaar waren. Een van deze methoden die verzocht werd was de beoefening van Chenrezigs. Deze beoefening heeft een diepe en een verzachtende werking op het energetisch lichaam en verdiept onze inzichten vanuit liefde en compassie. Chenrezigs kan gezien worden als een personificatie van mededogen en wijsheid.

Door zich te vereenzelvigen met Chenrezigs en door zijn specifieke kwaliteiten te cultiveren, wordt een innerlijk spiritueel pad tot stand gebracht. Het resultaat kan tot een actieve ervaring van Chenrezigs leiden. Door het werken met uiterlijke vorm, de vijf zintuigen, visualisatie en mantra, groeit de innerlijke capaciteit. Alle percepties, verschijnselen en alles dat aan ons verschijnt en zowel alle conceptvorming van lichaam, spraak en geest worden deel van onze innerlijke Chenrezigs. Wanneer we ons herinneren wat Chenrezigs symboliseert, worden de moeilijkheden die we in het dagelijkse leven ervaren een basis om compassie en inzicht te ontwikkelen.

Aan de initiatie zelf zijn geen beoefen plichten verbonden en iedereen kan deelnemen, ook als u aan de cursus die volgt niet deelneemt.

Na de initiatie Begint Lama Thubten Wangmo in oktober met de uitleg van de specifieke meditaties die we vanuit deze beoefening kunnen doen om de geest te trainen. Voor hen die de cursus willen volgen kunnen op de  pagina: Chenrezig de recitatie van vier delen  lezen waaruit deze bestaat. onder cursussen lezen waaruit deze bestaat. 

Chenrezigs, de Boeddha van compassie en van lang leven, wordt vaak met Boeddha Manjushri en Vajrapani afgebeeld. Samen geven zij de drie aspecten aan die belangrijk zijn voor een lang en zinvol leven waarin we Kracht, mededogen en wijsheid nodig hebben. 

voor de cursus van de vier recitaties kijk onder cursussen

Initiatie van Chenrezigs met vier armen Zaterdag 18 SEPTEMBER  aanvang  13.00 tot 18.00

Info & Voorwaarden

Aan de initiatie zelf zijn geen beoefen plichten verbonden en iedereen kan deelnemen, ook als u aan de cursus die volgt niet deelneemt.

Aan de initiatie zelf zijn geen kosten aan verbonden, wij vragen aan hen die alleen de initiatie bijwonen om een kleine donatie uit dank aan Lama Thubten Wangmo.

In het dharmacentrum wordt het hele programma in het Nederlands gegeven. Het unieke is dat moeilijk toegankelijke Boeddhistische teksten in de Nederlandse taal uitgelegd kunnen worden.

Volg ons op social media

Bezoekadres

Dharmacentrum Padma Ösel Ling
Stichting Padma Zeeland
Verwerijstraat 51 a 4331 TB  Middelburg Zeeland