Medicijn Boeddha initiatie

27/28 maart 2021

"

Tibetaanse geneeskunde

We zijn ontzettend dankbaar dat Lama Thubten Wangmo deze initiatie voor ons kan verzorgen. Iedereen kan aan dit weekend deelnemen. Deze initiatie is zeer belangrijk voor mensen die Tibetaanse geneeskunde studeren en nog geen initiatie hebben ontvangen.

Collectie aan leerringen

De Boeddha gaf onderricht wanneer dit verzocht werd. Afhankelijk van het moment dat dit onderricht gegeven werd, richtte de Boeddha zich op de noodzaak van dat moment. Hierdoor is er een grote collectie aan leringen ontstaan die algemeen waren en een collectie aan leringen die speciaal toepasbaar waren.  Een van deze methoden die verzocht werd was de beoefening van de Medicijn Boeddha, Bhaishajyaguru (sans) en Sangye Menla(tib).

Helende krachten

De Boeddha legde de twaalf beloften uit die ‘Hij van Stralend Lapis Lazuli’ ooit deed. Sedertdien is de beoefening van de Blauwe Medicijn Boeddha een medicijn voor verschillende vormen van fysiek en mentaal lijden en kan deze ook bij de nieuwe ‘ziekten’ van de moderne tijd worden gebruikt. Voor beoefenaars wordt de Medicijn Boeddha als een van de beste vormen van heling gezien. Bij ongeneeselijke ziekten geeft het mentale ondersteuning om vriendschap te sluiten met de situatie. Bij ziekten die moeilijk maar met de juiste condities genezen kunnen worden, wordt de beoefening een directe oorzaak om de juiste condities te vinden.

Woorden van Manjushri

Nadat hij zijn respect betuiging aan de Boeddha had gegeven vroeg Manjushri, ‘Er zijn zoveel levende wezens en zoveel ziektes die ze kunnen krijgen, wat is de beste manier om hen te genezen, zowel fysiek als emotioneel?’ Waarop de Boeddha antwoordde: ‘In de wereld waarin hij van Stralend Lapis Lazuli verbleef deed hij twaalf beloften;  ik zal vertellen wat deze beloften zijn’.

Wat je kunt doen

De sadhana is in het Nederlands en men kan deze opdragen aan een ziek familielid, een zieke vriend, vriendin, collega of een ziek huisdier. Als een persoon of een dier onder medische behandeling is, is dit een sterke en zeer liefdevolle manier om te helpen. Het principe werkt op basis van het overdragen van positieve energie naar de persoon of het dier dat ziek is. Zelfs als het ogenschijnlijk geen resultaat oplevert wordt er toch veel voor de geest van de persoon of het dier gedaan. We moeten hierbij nooit vergeten dat oorzaak en gevolg altijd ons leven bepaalt, nu en in de toekomst.

Inhoud van het weekend

In dit weekend legt Lama Thubten Wangmo de twaalf beloften uit die hij ‘Hij van Stralend Lapis Lazuli’,  de Medicijn Boeddha deed en de meditatie die daaruit volgde. Het weekend is in Middelburg en iedereen kan aan dit weekend deelnemen.

Cursus informatie

Data 2021 / Kosten

Voor beide dagen is de bijdrage: € 75,-
Doet u één van de maandelijkse dag cursussen dan is de bijdrage : € 50,- voor beide dagen.

zaterdag 27 Maart
11:00 – 12:30 Initiatie

13:15 – 15:45 Initiatie 
16:30 – 17:30 Medicijn Boeddha uitleg

zondag 28 Maart

11:00 – 12:30 Meditatie en uitleg
13:15 – 15:15  Uitleg
15:30 – 16:15  Afronden met Medicijn Boeddha meditatie

Info & voorwaarden

Men hoeft geen gevorderde beoefenaar te zijn om deze lessen te volgen en men kan gewoon instromen in het weekend. 

In het dharmacentrum wordt het hele programma in het Nederlands gegeven. Het unieke is dat moeilijk toegankelijke Boeddhistische teksten in de Nederlandse taal uitgelegd kunnen worden.

Volg ons op social media

Bezoekadres

Dharmacentrum Padma Ösel Ling
Stichting Padma Zeeland
Verwerijstraat 51 a 4331 TB  Middelburg Zeeland