Inhoud van de cursus

Met deze Vajra Yogini cursus hebben we de unieke mogelijkheid om les te krijgen in de hoogste tantra beoefening  in onze eigen taal. Het is ook een unieke kans om deze zeldzame volledige uiteenzetting naar de beoefening van Vajra Yogini te krijgen. Velen moeten hiervoor lange reizen maken, soms zelfs naar de andere kant van de wereld om wat uitleg te krijgen. Anila is al gevraagd of het mogelijk is dat het les materiaal ook in het Engels toegankelijk gemaakt zal worden.

VAJRAYOGINI DANG-JUNG ZELF INITIATIE
Deze verhandeling van de zelfinitiatie is erg zeldzaam en wordt in het nederlands gegeven. Men moet hiervoor aan een aantal vereisten voldoen om deze te horen. Deze zijn: Het bekend zijn met de uitgebeide uiteenzetting van deze beoefening en een retraite van toenadering met vuur puja gedaan hebben. In sommige gevallen kan de Lama permissie geven om de uiteenzetting te volgen waarbij men de uitgebreide uitleg gehad moet hebben en het moet blijken dat Vajra Yogini serieus beoefend wordt. De beoefening van Vajra Yogini behoort tot de cyclus van de Hevajra tantra, de hoogste klasse van tantra, met name de Maha anutara tantra. Toen de Boeddha de instructies van de hoogste tantra klasse gaf verscheen hij in een speciale vorm als boeddha Vajradhara. Vajra Yogini’s instructies zijn beschreven in de hoofdstukken 47 en 48 van de Hevajra tantra zoals deze door Boeddha Vajradhara onderwezen werd. Deze instructies worden beschouwd als een snel en direct pad naar het Boeddhaschap en zijn goed in te passen in onze hedendaagse situatie met ons werk en in onze cultuur. 

Iedereen die een hoge yoga tantra initiatie gehad heeft neemt het op zich om de Yoga van de zes ronden te doen. Deze kan kort gedaan worden voordat we naar werk gaan of in een uitgebreide vorm. De functie van deze zes ronden is om de poort open te houden naar de boeddha van onze keuze, om contact te blijven houden met onze toevlucht en om actief verdere oorzaken voor het boeddhaschap te creëren. 

De Vajra Yogini dagen lopen door totdat we de hele toelichting klaar hebben. Deze bestaat uit de Ontwikkelings fase en Voltooiende fase en met een klein gedeelte dat aan ritueel gewijd is.

Belangrijk: Vajra Yogini Zelf initiatie
Alleen open naar hen die de initiaties en de volledige verhandeling hebben ontvangen.

Cursus informatie

Data 2021 / Kosten

Lesdagen zondag 10:00 – 12:30
7 Februari, 
21 Maart, 11 April, 30 Mei, 20 Juni

€ 420,- Per jaar inclusief cursusmateriaal, koffie en thee.

Ochtendles 10:00 – 12:30
Puja (dakini yoga) 13:00 – 14:00
Ngakyi Salam 14:00 – 17:00

Vajra Yogini herhaal weekenden
Zondag  24 januari 11:00- 17:00
(online via Skype)

Zaterdag 5 juni 11:00- 17:00
Zondag 6 juni 11:00- 17:00

Info & Voorwaarden

De vereisten zijn om een initiatie te hebben in de hoogste klasse van Tantra van het Vajrayana.

Deze VajraYogini klas is iets anders dan een vrijblijvende cursus om kennis te maken met het Boeddhisme, het is iets serieuzer. Het is voor deze vorm van tantra beoefening belangrijk om de intentie te hebben om het pad naar het Boeddhaschap te gaan. Voor de mensen uit de POWA groepen en voor hen die al kennis hebben gemaakt met beginnende vormen van tantra en initiaties gehad hebben, is deze Vajra Yogini beoefening een waardevol vervolg.

Wanneer de Vajra Yogini en Yamantaka initiatie ontvangen, nemen we de samaya’s op ons. We beginnen met een aantal introductie lessen waarin we wat over de initiatie en de Yoga van de zes ronden, zowel de uitgebreide als de korte vorm, vertellen.

In het dharmacentrum wordt het hele programma in het Nederlands gegeven. Het unieke is dat moeilijk toegankelijke Boeddhistische teksten in de Nederlandse taal uitgelegd kunnen worden.

Volg ons op social media

Bezoekadres

Dharmacentrum Padma Ösel Ling
Stichting Padma Zeeland
Verwerijstraat 51 a 4331 TB  Middelburg Zeeland