Projecten

die wij

steunen

Mogen alle wezens gezond en veilig
zijn en de oorzaken van geluk ervaren

"

Voedselbank Zeeland & Dierenasiel Walcheren

We zijn ontzettend dankbaar dat met de inzet van onze leden en bezoekers Padma  Ösel Ling de Voedselbank en het dierenasiel in Walcheren op diverse vlakken kan blijven steunen. 

Tsog

Tijdens grote puja’s, zoals de ‘Lama Chöpa’ voor het langleven zodat we de leraar lang bij ons mogen hebben en het welvaren van iedereen die naar het centrum komt, is het de gewoonte dat we offergaven meebrengen die tijdens de Tsog ceremonie geconsecreerd en geofferd worden. Na het offeren eten we met z’n allen van de Tsog. Er zijn ook andere evenementen in het centrum waarbij we offergaven bij de Boeddha’s neerleggen uit genereusheid. Het maken van offergaven is een goede beoefening.

Goede oorzaken van twee kanten

Het mooie is dat we deze goede oorzaken van twee kanten kunnen laten werken, we creëren goede oorzaken en kunnen aan goede instanties doneren. In Padma Ösel Ling is de traditie ontstaan om de offergaven die geofferd worden in te zamelen voor onze voedselbank hier in Middelburg. Tot nu hebben we al een aantal donaties kunnen doen door het goede geven van iedereen.

Mogen wij verzoeken

om voor de ‘Lama Chöpa’ puja’s en andere gelegenheden goed verpakte levens middelen als offergaven mee te brengen. Dit kunnen pakjes rijst, thee, koffie, pasta, koekjes, ontbijtkoek, chocolaatjes, blikjes, conserven, pakjes soep zijn, kortom alles wat niet bederft en lang goed blijft. Gelieve geen offergaven met een dierlijke inhoud te brengen.

In het dharmacentrum wordt het hele programma in het Nederlands gegeven. Het unieke is dat moeilijk toegankelijke Boeddhistische teksten in de Nederlandse taal uitgelegd kunnen worden.

Volg ons op social media

Bezoekadres

Dharmacentrum Padma Ösel Ling
Stichting Padma Zeeland
Verwerijstraat 51 a 4331 TB  Middelburg Zeeland